Mi az az SCOP és SEER érték

A klímák az utóbbi évtizedekben egyre elterjedtebbek a lakosság körében, hiszen nyáron hűtik a lakást, télen pedig fűtik azt. Azonban a klímák energiafogyasztása nagyon magas, ezért fontos az energiahatékonyság megközelítése. Az SCOP és SEER értékek azok a mérési mutatók, amelyekkel a klímák hatékonyságát lehet mérni. Ezeket az értékeket érdemes figyelembe venni, amikor klímát választunk.

A klímák SCOP értéke:

rendelés Viagra vény nélkül

Az SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) érték azt mutatja, hogy egy klíma mennyi hőt képes előállítani egységnyi energia felhasználásával a fűtési szezon során. Az SCOP értéke minél magasabb, annál hatékonyabban fűti a helyiséget. Az SCOP értéket éves átlagban adják meg, figyelembe véve a klíma hatékonyságát az egész fűtési szezon során, beleértve az alacsonyabb és magasabb külső hőmérsékleteket is. Az SCOP értékkel rendelkező klímák fogyasztása jóval alacsonyabb lehet, mint azoké a klímáké, amelyek alacsonyabb SCOP értékkel rendelkeznek.

Az SCOP érték fontos szempont lehet az energiafogyasztás szempontjából, mivel egy magas SCOP értékkel rendelkező klíma kevesebb energiát használ, hogy ugyanannyi hőt állítson elő, mint egy alacsony SCOP értékkel rendelkező klíma. Az SCOP érték azonban nem minden esetben meghatározó, és más tényezők is befolyásolhatják a klíma hatékonyságát, például a helyiség mérete, a külső hőmérséklet és a klíma típusa.

A klímák SEER értéke:

A SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) érték azt mutatja, hogy egy klíma mennyi hűtőteljesítményt képes előállítani egységnyi energia felhasználásával a hűtési szezon során. A SEER értéke minél magasabb, annál hatékonyabban hűti a helyiséget. A magas SEER értékkel rendelkező klímák fogyasztása jóval alacsonyabb lehet, mint azoké a klímáké, amelyek alacsonyabb SEER értékkel rendelkeznek.

Kérjen árajánlatot

Kérjen árajánlatot

Klímátneked Kft.

Adószám: 27442315-2-06
info@klimatneked.hu
6764 Balástya Kossuth u. 20/A